Deze heerlijke tagliatelle met zeevruchten heb je binnen 30 minuten gemaakt en heeft een rijke saus met tomaat, paprika, oregano en dille.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord paprika, tagliatelle, zeevruchten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
4teentjesknoflook,fijngehakt
bakolijfolie
zout
2rode puntpaprika’s,in blokjes
1el tomatenpuree
400mltomatenpassata
1blik400 gr gepelde tomaten
1tl gedroogde oregano
400grtagliatelle
450grzeevruchtenmix,vers of ontdooid uit de vriezer
handje verse dille,fijngehakt
witte peper
sap van 1 citroen
Instructies
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 el bakolijfolie met een snuf zout tot het gaat geuren. Voeg de stukjes paprika en tomatenpuree toe en bak even mee. Schenk de passata en het blik gepelde tomaten in de pan en roer de oregano erdoor. Laat 15 minuten pruttelen en roer de tomaten stuk.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Roer de zeevruchten door de saus en laat die in circa 5 minuten garen terwijl de saus nog pruttelt.
Roer de dille door de saus en proef. Breng verder op smaak met witte peper, zout en citroensap.
Schep de saus door de tagliatelle in de pan, eventueel met een scheutje kookvocht, en verwarm. Serveer de tagliatelle met zeevruchten direct, garneer eventueel nog met wat grof gehakte dille.