Als je fan bent van de Italiaanse keuken, ken je scaloppine al limone vast en zeker. Deze Italiaanse klassieker is ontzettend makkelijk om te maken.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kalfsvlees, peterselie
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4lapjes kalfsvlees, circa 75 - 100 gram per stuk
50grroomboter
20grbloem
zout
witte peper
sap en rasp van 1 citroen
1el platte peterselie,fijngehakt
serveer erbij: simpele salade (sla, cherrytomaten, wortelrasp, olijfolie extra vergine, azijn, peper en zout) en geroosterde aardappels (met knoflook en rozemarijn)
Instructies
Leg de lapjes kalfsvlees tussen twee vellen bakpapier. Sla het vlees plat met een vleeshamer of zware koekenpan.
Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Strooi de bloem in een diep bord en haal de kalfsvlees lapjes erdoor aan beide zijden. Klop overtollig bloem af en leg ze in de pan.
Laat het vlees kort garen aan beide zijden, maar laat niet bruin worden. Bestrooi royaal met zout en peper. Haal de lapjes kalfsvlees uit de pan en leg ze op een bord, dek af om warm te houden.
Voeg het citroensap en -rasp toe aan de boter in de pan. Roer door en laat iets inkoken. Proef en breng extra op smaak met zout en peper.
Zet het vuur laag en leg het vlees in de saus. Verwarm kort en serveer de scaloppine al limone direct. Garneer met de platte peterselie en serveer met de salade en geroosterde aardappels erbij.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 20 minuten.
Serveer erbij: simpele salade (sla, cherrytomaten, wortelrasp, olijfolie extra vergine, azijn, peper en zout) en geroosterde aardappels (met knoflook en rozemarijn)