Deze truffel sneeuwpopjes maak je van witte chocolade en kokos. Ze smaken heerlijk bij de koffie of thee na een feestelijk etentje.
Gang Zoet
Keuken Kerst
Trefwoord chocolade, kokos, slagroom
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Opstijven 4 uuruur
Porties 8stuks
Ingrediënten
180grwitte chocolade, grof gehakt
60mlslagroom
40grkokosrasp
½tlvanille extract
decoratie: zwarte parels voor de ogen en oranje ‘hagelslag’ sprinkles voor de neus. Voor de armen heb ik prikkertjes gebruikt.
Instructies
Smelt de witte chocolade met de slagroom au bain-marie. Zet hiervoor een sauspan met een klein laagje water op het vuur en laat dit pruttelen. Daarop zet je een hittebestendige kom zonder dat deze het water raakt. Daarin gaat de chocolade en slagroom. Door de stoom van het kokende water smelt vervolgens de chocolade.
Zet het vuur uit en roer 10 gram kokosrasp en het vanille extract erdoor. Schep over in een afsluitbaar bakje, laat afkoelen en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Haal het truffelmengsel daarna uit de koelkast en schep er 16 balletjes uit. 8 balletjes voor de lijven van de sneeuwpopjes en 8 kleinere balletjes die de hoofden worden. Draai ze mooi rond met je handen.
Strooi de 30 gram kokosrasp in een diep bord en rol daar alle balletjes doorheen. Zet ze vervolgens gelijk op elkaar. Dus een hoofdje op het lijfje en dat 8 keer.
Nu is het tijd om te decoreren! De oogjes maakte ik van zwarte parels en de neus van oranje sprinkles (maar oranje hagelslag kan ook). Voor de armen vonden wij houten prikkertjes het meest geschikt.
Zet de sneeuwpopjes op een schaaltje, dek ze losjes af met vershoudfolie en bewaar in de koelkast tot gebruik. Laat ze 15 minuten op kamertemperatuur komen voordat je ze serveert.
Notities
Dit recept is voor een zoet hapje bij de koffie of thee en je maakt er 8 stuks mee.
In de supermarkt kun je wel wat eetbare decoratie kopen, maar het aanbod is niet heel uitgebreid. Hier bij De Leukste Taartenshop of hier bij Sprinklelicious vind je ze wel in alle soorten en maten.