Deze maïssoep met aardappel en paprika smaakt lekker rokerig door het gerookt paprikapoeder en is volledig plantaardig. Heerlijk voor doordeweeks.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aardappel, mais, paprika
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1flinke ui,gesnipperd
1teentje knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
zout
400grbloemige aardappels,geschild en in kleine blokjes
2tl gerookt paprikapoeder
1lgroentebouillon
300grmaïskorrels
2puntpaprika’s,in kleine stukjes
plantaardige kookroom,bijvoorbeeld van Alpro
zwarte peper
15grkoriander,fijngehakt
serveer erbij: knapperig brood
Instructies
Verhit een soeppan en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Roer de aardappels erdoor samen met het gerookt paprikapoeder en bak nog 1 minuut.
Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen.
Roer de maïskorrels en puntpaprika door de soep en kook nog 5 minuten.
Voeg een flinke scheut plantaardige kookroom en peper en zout naar smaak toe. Roer op het laatst de koriander door de soep.