Op zoek naar een heerlijke koffiecocktail? Met deze passionate about coffee cocktail, met koffie, Licor 43 én passievrucht, kun je echt goed natafelen!
Gang Drankje
Keuken Feest
Trefwoord koffie, passievrucht
Bereidingstijd 10 minutenminuten
1 dagdag
Totale tijd 1 dagdag10 minutenminuten
Porties 4cocktails
Ingrediënten
200mlpassievruchtsap: dit zijn ongeveer 8 verse passievruchten,maar je kunt ook een heel pakje (ontdooide) passievrucht uit de diepvries gebruiken.
200mlLicor 43 Baristo
1 - 2eiwitten,ook gepasteuriseerd te koop in flesjes
16ijsblokjes gemaakt van koffie (zie notities)
Instructies
Zeef het vruchtvlees van de passievrucht tot je er 200 ml sap aan overhoudt. Gebruik je een pakje uit de diepvries? Laat dan ontdooien, verhit kort in een steelpannetje, roer goed door en zet er dan even een staafmixer op. Laat dit goed afkoelen en zeef de grote pitten eruit.
Meng daarna met de likeur en voeg het eiwit toe. Shake deze ingrediënten tot het eiwit schuimt. Dit kan in een cocktailshaker gevuld met ijs (dan shake je tot er condens op de beker staat), maar je kan het ook in een grote maatbeker schenken en dan even kort met een staafmixer mixen.
Haal de koffie-ijsblokjes uit de vriezer en crush ze. Er mogen best een paar grove stukjes inzitten.
Verdeel het gecrushte koffie-ijs over 4 tumblers en schenk hier de cocktail op.
Notities
Met dit recept maak je 4 koffiecocktails.
De bereiding van de cocktail duurt 10 minuten. De ijsblokjes van koffie moeten een nacht in de vriezer.
Tip: maak de ijsblokjes van koffie een avond van tevoren. Zet de koffie (ongeveer 6 - 8 kopjes) en laat afkoelen. Schenk het dan in de ijsblokjesvorm en zet een nachtje in de vriezer.