Zin in een frisse, zomerse cake? Maak dan eens deze citroen-maanzaadcake uit Masterclass Cakes. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord citroen, maanzaad, roomkaas
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 55 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur25 minutenminuten
Porties 1cake
Ingrediënten
Voor het beslag:
200grboter,op kamertemperatuur
200grsuiker
rasp van 1 citroen
¼tl zout
4eierenop kamertemperatuur
200grbloem
1 ½tl bakpoeder
2el citroensap
2 - 3elmaanzaad
Voor het roomkaasglazuur:
100grroomkaas,op kamertemperatuur
40grboter,op kamertemperatuur
100grpoedersuiker
rasp van ½ citroen
Verder nodig:
boter,om in te vetten
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de boter, suiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit enkele minuten tot een romig geheel. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Spatel tot slot het citroensap en maanzaad door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad en bak de cake in 55 - 70 minuten gaar.
Laat de cake kort afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat hem verder afkoelen op een rooster.
Klop voor het roomkaasglazuur de roomkaas met de boter, poedersuiker en citroenrasp tot een glad glazuur en bestrijk de cake hiermee.
Notities
Met dit recept maak je 1 cake waar je ca. 10-12 plakken uithaalt.