Een klassiek gerecht met mosselen waar je je vingers bij aflikt. En de schelpen natuurlijk. Hier vind je het recept voor mosselen met ui en peterselie.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vis
Trefwoord mosselen, peterselie
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4kgZeeuwse mosselen
50grboter
2uien,gesnipperd
1stengelbleekselderij,in kleine blokjes
1bosje bladpeterselie,fijngehakt
witte peper
serveer erbij: brood of friet met mayonaise
Instructies
Spoel de mosselen onder koud water en gooi kapotte schelpen weg.Tip: Staat een mossel open en twijfel je? Tik de schelp dan even rustig op het aanrecht, als de schelp daarna sluit is deze nog goed.
Smelt in een ruime hoge (mossel)pan de boter.
Bak hierin de ui en bleekselderij 2 minuten.
Leg de mosselen op de groenten en strooi de peterselie erover en een royale hoeveelheid peper. Breng ze in gesloten pan aan de kook en stoom ze 6 - 8 minuten of tot alle schelpen openstaan.
Serveer de mosselen in het kookvocht met brood of friet en goede mayonaise.