Een zalig broodje gyros, maar dan volledig plantaardig. Dit vegan broodje gyros heb je binnen 30 minuten gemaakt en is super lekker voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegan
Trefwoord bonen, mais, paprika, pita
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1rode ui,in halve maantjes
2teentjes knoflook,in dunne plakjes
zonnebloemolie
zout
3paprika’s,rood, geel en groen, in dunne reepjes
2tlpaprikapoeder
1tlkomijnpoeder
1tlkorianderpoeder
1verpakking vegan gyros,Accept Gyros van de Vegetarische Slager
4grote volkoren pitabroodjes
160grkidneybonen uit blik,afgespoeld en uitgelekt
75grmaiskorrels uit blik,uitgelekt
2el vegan mayonaise
1el plantaardige yoghurt,ongezoet
3teentjes zwarte knoflook,o.a. te koop bij Albert Heijn of vervang door 1 teentje uitgeperste ‘normale’ knoflook
zwarte peper
¼komkommer,in dunne halve maantjes
50grijsbergsla,in dunne reepjes
handje verse koriander,alleen de blaadjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Verhit een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 minuut in 1 eetlepel zonnebloemolie met een snuf zout. Voeg de paprika toe en de specerijen en bak circa 10 minuten tot de paprika zacht wordt.
Bak in de tussentijd de vegan gyros in een tweede koekenpan met 1 eetlepel zonnebloemolie tot deze goudbruin is. Zet daarna het vuur uit.
Maak de volkoren pitabroodjes vochtig en bak ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Voeg de gebakken gyros, kidneybonen en mais toe aan de paprika. Roer door en bak nog circa 2 minuten.
Maak je knoflooksaus door de vegan mayonaise, plantaardige yoghurt en zwarte knoflook door elkaar te mengen. Roer daarvoor eerst de zwarte knoflook los in een kommetje en klop daarna met een garde of vork de mayonaise en yoghurt erdoor. Breng eventueel op smaak met zout en peper, maar als je zwarte knoflook gebruikt is dat niet nodig.
Vul de pitabroodjes naar eigen inzicht met komkommer, ijsbergsla, gyrosmengsel, knoflooksaus en verse koriander en geniet!