Zin in een lekkere viscurry die ook nog eens binnen 30 minuten klaar is? Maak dan deze zalige viscurry met zeeduivel en grote garnalen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Trefwoord garnalen, rijst, venkel, zeeduivel
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2uien
4tenen knoflook
1venkel
zonnebloemolie
70grtikka masala pasta,ik gebruik de pasta van Patak’s Flavour
1eltomatenpuree
1bliktomatenblokjes,400 gr
1blikkokosmelk,400 gr
350grzeeduivel,in grove stukken
8grote garnalen,ongepeld
serveer erbij: witte rijst (zie notities) en verse koriander
Instructies
Snipper de uien en snijd de knoflooktenen in dunne plakjes. Snijd de venkel in kleine blokjes en houd het loof apart.
Verhit een grote hapjes- of braadpan en fruit de uien en knoflook in 2 eetlepels zonnebloemolie. Voeg de venkelblokjes, tikka masala pasta en tomatenpuree toe en roer goed door. Bak dit alles een paar minuten op middelhoog vuur terwijl je blijft roeren.
Schenk het blik tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan. Meng goed en laat 8 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan. Roer geregeld door.
Voeg de stukken zeeduivel en grote garnalen toe aan de saus, roer rustig door en laat nog 5 - 8 minuten pruttelen tot de garnalen roze zijn en omgekruld.
Had je nog loof van de venkel liggen? Hak dit dan fijn en roer op het laatst door de saus heen.
Serveer de viscurry met witte rijst en grof gehakte koriander voor de liefhebbers.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 30 minuten.
Tip: de Coconut, Chili en Lemongrass rijst van Tilda smaakt hier ook heel lekker bij. Dat is ook de rijst die je op de foto ziet.