Heerlijk is deze salade met geitenkaas, biet en avocado. Bomvol smaak en voedingsstoffen en je maakt me ook nog eens binnen 15 minuten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Salade
Trefwoord avocado, biet, geitenkaas, sla
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grrode bieten,gekookt
2avocado’s
olijfolie extra vergine
witte wijnazijn
mosterd,fijn of grof
zwarte peper
zout
80grrucola
160grgeitenkaas,bijvoorbeeld Bettine saladebolletjes met honing
40grwalnoten,geroosterd
handje verse dille,fijngehakt
Instructies
Snijd de rode bieten en avocado’s in stukjes.
Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vergine, 1 el witte wijnazijn, 1 tl mosterd, peper en zout.
Maak een saladeschaal op met rucola, rode biet, avocado en verdeel de geitenkaas erover. Druppel de dressing erover en garneer met walnoten en dille.
Tip: Wil je nog iets bij de salade met geitenkaas, biet en avocado serveren? Ga dan voor geroosterd brood met wat boter of een dipje van olijfolie.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 15 minuten.
Tip: Wil je nog iets bij de salade met geitenkaas, biet en avocado serveren? Ga dan voor geroosterd brood met wat boter of een dipje van olijfolie.
Jonathan rekende voor jullie ook nog even de voedingswaarden per persoon uit (excl. het eventuele brood): 554 kcal, 15 gram eiwitten, 10 gram koolhydraten, 48 gram vetten en 8 gram vezels.