Een heerlijk krokante kabeljauwburger die ik gecombineerd heb met zelfgemaakte aïoli van basilicum. Heel makkelijk om te maken!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vis
Trefwoord Brood, kabeljauw, sla, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
20grbloem
zout
witte peper
600grkabeljauw,in 4 haasjes van dezelfde dikte
bord met 1 losgeklopt ei
bord met 40 gr panko
bakolijfolie
75grmayonaise
2tenenknoflook,uitgeperst
10grbasilicum,fijngehakt
citroensap
4harde broodjes naar keuze
handje gemengde sla
2trostomaten,in 12 plakjes
serveer erbij: salade, gebakken krieltjes of friet
Instructies
Meng de bloem met een flinke snuf zout en wat witte peper in een diep bord. Haal ieder stuk kabeljauw eerst door de bloem, klop af, daarna door het ei en als laatste door de panko. Wil je een extra krokant laagje, haal dan nogmaals door het ei en de panko.
Je kunt de kabeljauwburger nu op twee manieren bakken: om en om in een koekenpan met bakolijfolie in 6 - 8 minuten. Of je bakt ze 15 - 18 minuten in de oven op 180 ˚C. Leg ze daarvoor op een bakplaat, bekleed met bakpapier, en spray licht bakolijfolie over de burgers.
Klop in een kommetje de mayonaise, knoflook, basilicum, citroensap, zout en peper naar smaak door elkaar.
Beleg ieder broodje met sla, een burger, plakjes tomaat en een royale hoeveelheid van de aïoli.