Recept voor een heerlijke spaghetti met spinazie-tomatensaus.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Pasta
Trefwoord spaghetti, spinazie, tomaat
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui
2teentjesknoflook
bakolijfolie
zout
400grverse bladspinazie
400grspaghetti
2eltomatenpuree
1blik(400 gr) tomatenblokjes,eventueel met basilicum
zwarte peper
slagroom
200grcherrytomaten,gehalveerd
4takjesbasilicum,alleen de blaadjes
geraspte kaas,naar keuze
Instructies
Hak de ui en teentjes knoflook grof, want je gaat de saus straks toch fijnmalen.
Verhit een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie met een snuf zout. Voeg de verse bladspinazie in delen toe en bak tot de blaadjes net geslonken zijn.
Maal de spinazie helemaal fijn in de keukenmachine. Geen keukenmachine, snijd het dan fijn met een scherp mes.
Zet in de tussentijd een pan met ruim gezouten water op en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de hapjespan weer en bak de tomatenpuree 1 minuut in 1 eetlepel bakolijfolie. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en roer de fijngemalen spinazie erdoor. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen en breng daarna verder op smaak met peper en zout. Roer op het laatst een flinke scheut slagroom en de gehalveerde cherrytomaten erdoor.
Tip: Fan van basilicum? Roer dan ook een handje fijngehakte basilicum door de saus.
Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje kookvocht. Schep de spaghetti terug in de pan en roer de romige spinazie-tomatensaus erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef als laatste nog een keer en breng verder op smaak, indien nodig.
Serveer de spaghetti met romige spinazie-tomatensaus met verse blaadjes basilicum en geraspte kaas.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
De bereiding duurt in totaal 25 minuten.
Tip: Fan van basilicum? Roer dan ook een handje fijngehakte basilicum door de saus.