Zin in een lekkere, luchtige omelet? Dan heb ik hier een geweldig recept voor je met spinazie en belegen kaas. Ideaal voor kliekjes.
Gang Lunch
Keuken Vegetarisch
Trefwoord ei, kaas, spinazie
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
2eieren
melk
handje verse bladspinazie
zout
zwarte peper
boter
2el geraspte belegen kaas,meer mag ook
optioneel: blaadjes verse basilicum
Instructies
1.Meng de eieren, scheut melk, bladspinazie, snuf zout en peper in de keukenmachine of blender. Zet deze aan en blend goed tot de spinazie helemaal fijn is en het mengsel schuimig is.
Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op laag tot middelhoog vuur (liever te laag dan te hoog) en smelt hier een klontje boter in. Als deze klaar is met bruisen, schenk je het mengsel rustig in de pan.
Laat even zo staan op het vuur en zodra je ziet dat er iets van stolling ontstaat roer je rustig met een pollepel van buiten naar het hart van de omelet. Herhaal dit rondom en zet daarna de deksel op de pan zodat de omelet rustig kan garen.
Als de bovenkant bijna gegaard, maar nog wel vochtig is, strooi je de geraspte belegen kaas over de bovenkant. Flip één helft van de omelet over de andere heen en zet het vuur uit. Laat nog 1 minuut staan met de deksel op de pan en daarna kun je de luchtige omelet gelijk serveren. Smaakt heerlijk op een geroosterd broodje met wat blaadjes basilicum erbij.
Notities
Met dit recept maak je 1 flinke omelet voor 2 personen voldoende als lunch.