Brunchen, maar dan in Tex Mex stijl! Dat doe je met deze zalige huevos rancheros brunchpotjes die heel makkelijk te maken zijn.
Gang Brunch
Keuken Tex Mex
Trefwoord avocado, bonen, ei, wraps
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
200grzwarte bonen,afgespoeld en uitgelekt
1potjeSanta Maria Chunky Wrap Salsa Mild
4Santa Maria Mini Tortilla wraps
4eieren
12cherrytomaten
½ui
1limoen
bosje verse koriander
zeezout
½avocado
1flesjeSanta Maria Hot Pepper Sauce
optioneel: geraspte cheddar
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 4 mini ovenschaaltjes klaar.
Meng de zwarte bonen in een kom met 3 eetlepels (circa 1/3 van het potje) van de salsa.
Leg in ieder ovenschaaltje een tortilla en druk deze iets in het bakje zodat er bakjes ontstaan. Verdeel de zwarte bonen over de 4 schaaltjes.
Tip: Overgebleven tortilla wraps kun je perfect invriezen.
Breek heel voorzichtig in ieder schaaltje een ei, houd de dooier daarbij heel. Zet de schaaltjes daarna in de oven en bak ze 10 minuten zo en daarna nog 10 - 15 minuten afgedekt met een vel aluminiumfolie. Zo kan het ei garen, maar verbranden de tortilla’s niet.
Snijd in de tussentijd cherrytomaten en ui zeer fijn. Meng de cherrytomaten met 1 eetlepel fijngesneden ui, kneepje limoensap, 1 eetlepel fijngehakte koriander en een snuf zeezout in een kom.
Snijd de avocado in kleine blokjes en meng met wat limoensap in een kommetje.
Tip: Ik koos voor blokjes avocado, maar guacamole smaakt hier ook lekker bij.
Garneer de huevos rancheros brunchpotjes met de pico de gallo topping, blokjes avocado en wat fijngehakte koriander voordat je ze serveert. Vergeet de hete pepersaus niet op tafel te zetten, die smaakt hier top bij!
Tip: Voor de echte kaasliefhebbers: strooi ook nog wat geraspte cheddar over het ei nadat de brunchpotjes uit de oven komen.
Notities
Met dit recept maak je voor 4 huevos rancheros brunchpotjes voldoende voor 4 personen als brunchgerecht.
Bereiding: 15 minuten + oven 20 - 25 minuten
Overgebleven tortilla wraps kun je perfect invriezen.
Ik koos voor blokjes avocado, maar guacamole smaakt hier ook lekker bij.
Voor de echte kaasliefhebbers: strooi ook nog wat geraspte cheddar over het ei nadat de brunchpotjes uit de oven komen.