300grrood fruit,ik combineerde blauwe bessen, aardbeien en frambozen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een platte ovenschaal in met een dun laagje olijfolie of bakspray.
Meng de eieren, olijfolie, citroenrasp, yoghurt en kristalpoeder in een kom en klop dit 5 minuten met de (hand)mixer tot een luchtig en schuimig mengsel.
Meng in een andere kom de volkorenmeel, bakpoeder en zout door elkaar. Spatel dit daarna door het natte mengsel en roer als laatste de 150 gr blauwe bessen erdoor. Het wordt een compact beslag.
Schep het beslag over in de ingevette ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
Hak de walnoten grof en strooi die over het beslag heen samen met 1 eetlepel kristalpoeder.
Bak de ontbijtcake 30 - 35 minuten tot deze gaar is. Check dit met een satéprikker. Steek deze in het midden en als de prikker er droog uitkomt is de cake gaar. Haal daarna uit de oven en laat afkoelen tot lauw.
Snijd eventuele aardbeien in kwarten en meng daarna het rode fruit in een kom. Verdeel dit over de cake. Snijd in stukken en serveer.
Notities
Met dit recept maak je 1 ontbijtcake met 6-8 porties.
Bereiding: 20 minuten, oven 30-35 minuten.
Tip: Afgedekt in de koelkast is de cake (zonder het rode fruit erop) zeker 3 dagen houdbaar. Je kunt ook porties per stuk invriezen. Piep de stukjes eventueel nog even op in de oven tot lauwwarm. Het rode fruit kun je apart bewaren in een bakje in de koelkast, dit schep je op de cake als je het gaat eten. Als je het namelijk gezamenlijk in de koelkast bewaart, wordt de cake zompig en dat is zonde.