Week de funghi porcini 15 minuten in lauw water. Giet daarna af, maar bewaar het vocht.
Veeg de paddenstoelen schoon en hak ze grof. Hak de platte peterselie fijn.
Smelt 60 gr boter in een grote hapjespan en bak hierin de paddenstoelen tot ze zacht zijn. Pers halverwege de tenen knoflook uit en roer dit door de paddenstoelen. Roer op het laatst de platte peterselie erdoor en breng op smaak zout en peper.
Breng in de tussentijd een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook. Voeg hier ook het weekvocht van de porcini aan toe. Kook de verse pappardelle circa 4 minuten. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Smelt de resterende boter in de kookpan van de pappardelle, verwarm maar laat niet bruin worden. Schep de pasta en de paddenstoelen erdoor en eventueel nog een scheutje kookvocht voor een meer smeuïge saus.
Garneer met Parmezaanse kaas en serveer direct.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 3-4 personen.
De bereidingstijd is 25 minuten in totaal.
Funghi porcini koop je bij de grotere supermarkten, groenteboer of groothandel. Als je het niet kunt vinden, dan kun je ze ook uit het recept laten.