Ik maakte een heerlijk broodje Oosterse kip met kippendijen, Aziatische smaakmakers, taugé en wortel.
Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord Brood, kip, tauge, wortel
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4broodjes
Ingrediënten
4afbakbroodjes naar keuze
2teentjesknoflook
½rode peper zonder zaadlijsten,of een hele als je van pit houdt
stukje gember van 2 cm
200grkippendijen
100grshiitake paddenstoelen
zonnebloemolie
sojasaus
vissaus
sesamolie
1bakjehummus, smaak naar wens (pompoen vind ik zelf heel lekker)
50grtaugé
25grwortel julienne,kun je kant-en-klaar in de supermarkt kopen
Instructies
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de knoflook, rode peper en gember helemaal fijn met een hakmolentje of scherp mes.
Snijd de kippendijen en shiitake in dunne reepjes.
Verhit een koekenpan en fruit de gehakte knoflook, rode peper en gember 1 minuut op middelhoog vuur in 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg daarna de kippendijen en shiitake toe en bak al roerende tot de kip rondom bruin is.
Voeg 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 1 tl sesamolie toe aan de kip en roer om. Bak alles nog een paar minuten door tot de kip mooi bruin is. Proef en voeg eventueel extra sojasaus toe naar smaak.
Snijd de broodjes door en besmeer de onderkant royaal met hummus. Beleg deze met een flinke schep van de Oosterse kip en garneer met een plukje taugé en wortel julienne. Serveer direct.
Notities
Met dit recept maak je 4 broodjes als lunch.
De bereiding duurt in totaal 20 minuten.
Tip: Je houdt waarschijnlijk wat taugé en wortel julienne over. Als je alle ingrediënten voor de kip verdubbelt en bereidt en wat overblijft mengt met de taugé, wortel julienne en wat gekookte zilvervliesrijst of noedels dan kun je daar ’s avonds nog een lekkere maaltijd van maken. Breng eventueel nog extra op smaak met wat vissaus, limoensap en gehakte pinda’s.