In het bloedsinaasappelseizoen is het een top idee om deze bloedsinaasappelcakejes met Earl Grey thee te bakken. Zoet, fris en met een vleugje bergamot.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord bloedsinaasappel, thee
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 12cakejes
Equipment
Muffinvorm voor 12 stuks
12 muffinpapiertjes
Bakspray
Ingrediënten
120mlamandelmelk
1elcitroensap
2zakjesEarl Grey thee,bijvoorbeeld van Clipper
3bloedsinaasappels
125mlmilde olijfolie
115grlichtbruine basterdsuiker
2elhoning
1tlvanille extract
2eieren
210grbloem
1tlbakpoeder
¼tlzout
kristalsuiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een muffinvorm met de muffinpapiertjes. Vet deze licht in met bijvoorbeeld bakspray.
Verhit de melk met het citroensap in een steelpan tot het kookpunt en zet het vuur uit. Hang de zakjes Earl Grey thee erin. Laat dit trekken en volledig afkoelen.
Tip: door de Earl Grey thee krijgen de cakejes de kenmerkende bittere, bergamot smaak van de zwarte theesoort. Wil je ze wat milder maken, laat dan de thee eruit en verwarm alleen de melk met het citroensap.
Rasp de schil van 1 sinaasappel (je hebt 2 tl nodig) en pers hem uit (je hebt 60 ml nodig).
Schil 2 sinaasappels ter garnering dik en snijd ze daarna in plakjes.
Klop de olie met de basterdsuiker en honing door elkaar en roer het vanille extract erdoor.
Klop één voor één de eieren erdoor.
Voeg het sinaasappelsap en de rasp toe en meng door elkaar.
Roer in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar.
Voeg om beurten in 3 keer het bloemmengsel en melkmengsel toe aan de eieren.
Roer door elkaar tot het net gemengd is en verdeel het beslag gelijkmatig over de muffinvormpjes.
Leg een schijfje sinaasappel op elke muffin en bestrooi met wat kristalsuiker.
Bak de muffins in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.
Notities
Met dit recept maak je 12 cakejes.
Bereiding: 15 minuten + Oven: 20 - 25 minuten,
Tip: door de Earl Grey thee krijgen de cakejes de kenmerkende bittere, bergamot smaak van de zwarte theesoort. Wil je ze wat milder maken, laat dan de thee eruit en verwarm alleen de melk met het citroensap.