Deze tiramisu met Baileys is een zalige variant op de authentieke tiramisu. En in deze zijn geen rauwe eieren verwerkt, bekijk hier het recept.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord baileys, koffie, mascarpone, slagroom
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur30 minutenminuten
Porties 6personen
Equipment
spuitzak met spuitmondje
Ingrediënten
200mlvers gezette espresso koffie,afgekoeld
250mlBaileys
250mlslagroom
100grsuiker
70grgepasteuriseerd eiwit,bijvoorbeeld van Two Chicks
500grmascarpone,kamertemperatuur
1tlvanille extract
2pakken(circa 350 gr) lange vingers
cacaopoeder
Instructies
Meng de espresso en Baileys in een kom en zet een glazen schaal klaar.
Klop de slagroom stijf met suiker.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom tot ze stevige pieken vormen (houd de kom op z’n kop om te testen) en spatel daarna rustig door de slagroom. Roer als laatste de mascarpone los met het vanille extract en schep alles door elkaar.
Dip de lange vingers in het Baileys mengsel tot ze het vocht hebben opgezogen, maar nog niet uit elkaar vallen. Maak hiermee een laag in de schaal. Schep hier 1/3 van het mascarponemengsel over en strijk glad. Maak nu weer een laag met lange vingers die je in het Baileys mengsel dipt. Daarop komt een laag met 1/3 van het mascarponemengsel, gevolgd door nog een laag met gedipte lange vingers. Eindig met toefjes van het resterende mascarponemengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak en een glad of gekarteld spuitmondje. Geen spuitzak in huis? Eindig dan met een gladgestreken laag van het mengsel.
Bestrooi met cacaopoeder (gebruik daarvoor een theezeefje zodat het mooi verdeelt), dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.