Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
porties
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Voeg toe aan verzameling
Ga naar verzamelingen
Pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie
Een heerlijk hapje voor de feestdagen zijn deze pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie. Zo gemaakt en makkelijk om voor te bereiden.
Gang
Hapje
Keuken
Makkelijk
Trefwoord
aardappel, appel, geitenkaas
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Porties
12
stuks
Equipment
muffinbakvorm met 12 bakjes
Ingrediënten
150
gr
vastkokende aardappels
120
gr
friszoete appel,
bijvoorbeeld Kanzi of Elstar
75
gr
zachte geitenkaas,
verkruimeld
3
blaadjes
salie,
fijngehakt
zeezout
zwarte peper
18
plakjes
pancetta
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in hele kleine blokjes. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd deze in dezelfde kleine blokjes.
Blancheer de blokjes aardappel 2 - 3 minuten in kokend water. Schep over in een vergiet en spoel na met koud water.
Meng de aardappelblokjes met de appelblokjes, verkruimelde geitenkaas, fijngehakte salie en een snufje zout en peper in een kom.
Bekleed de bakjes van de muffinbakvorm met de plakjes pancetta. Voor ieder bakje heb je 1,5 plakje nodig.
Verdeel daarna de vulling gelijkmatig over de 12 bakjes.
Zet in de oven en laat 15 - 18 minuten bakken tot de pancetta aan de randen bruin en krokant is en de binnenkant gaar en goudbruin is gekleurd.
Notities
Met dit recept maak je 12 hapjes.
Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 - 18 minuten.