Deze zalige cranberryjam met wortel en kardemom is heel makkelijk om te maken en smaakt zalig bij het kerstontbijt of ieder ander ontbijt.
Gang Ontbijt
Keuken Smeersel
Trefwoord cranberry, wortel
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 1potje
Ingrediënten
300grverse cranberry’s
50grwortel,fijngehakt
350grsuiker
1steranijs
2kruidnagels
½tlkardemom
Instructies
De cranberryjam kun je volledig voorbereiden en in een afgesloten potje in de koelkast bewaren.
Meng alle ingrediënten in een pannetje met 1 el water. Verhit 10 minuten op middelhoog vuur tot alle cranberry’s zijn gebarsten, roer regelmatig.
Schep over in een goed schoongemaakt (of gesteriliseerd) glazen potje, sluit goed af en zet op z’n kop om af te koelen. Daarna kun je het potje in de voorraadkast of bewaren tot gebruik. Eenmaal aangebroken bewaar je het potje in de koelkast.