Ik maakte de Kip bastardo uit Jamie Kookt Italië. Hier vind je het recept en de review van het nieuwste kookboek van Jamie Oliver.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord chili, kip
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur15 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1hele kip van circa 1,4 kg
12verschillend gekleurde verse chilipepers,ik koos voor rode (Spaanse) peper en gele chilipeper
bakolijfolie
12tenenknoflook
12laurierblaadjes
100mlrode wijnazijn
zwarte peper
zout
1elvloeibare honing
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een groot bakblik klaar.
Prik gaatjes in de pepers.
Deel de kip op, hier lees je hoe je dat doet, of vraag het aan je slager/poelier.
Verhit een braadpan of grote koekenpan en bak de stukken kip in een scheut bakolie rondom goudbruin in circa 15 minuten. Voeg daarna de knoflook, chilipepers en laurier toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de azijn, een scheutje water en een flinke snuf peper en zout toe en schep alles goed om.
Schep de inhoud over in een bakblik (behalve als je braadpan of koekenpan ovenbestendig is) en dek deze af met een verfrommeld stuk vochtig bakpapier. Zet het bakblik 45 - 50 minuten in de oven of tot de stukken kip goudbruin en gaar zijn.
Haal de kip uit de oven en pluk 8 chilipepers uit het bakblik, hak deze grof. Knijp de tenen knoflook uit hun jasjes en maal deze samen met de chilipepers en een scheutje van het bakvocht grof.
Voeg dit weer toe aan het bakblik samen met de honing en schep alles om. Serveer direct.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 30 minuten + Oven: 45 - 50 minuten.
Serveertip: Lekker met een frisse salade en wat brood om in de zalige saus te dopen. Ook lekker is om er gesmoorde groenten bij te serveren.
Tip van Jamie: leg de stukken kip op een schaal en hussel wat gekookte spaghetti door de saus in het bakblik, dit is een perfect bijgerecht.