Deze zelfgemaakte chocolademousse is in de basis al heerlijk. Maar als je er nog een vleugje koffie extract aan toevoegt, wordt de smaak alleen maar beter.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord chocolade, koffie, slagroom
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4eidooiers
75gr+ 1 el suiker
600mlslagroom
180grmelkchocolade,grofgehakt
2tlkoffiextract
om te garneren: chocoladesprinkles, geraspte chocolade of hagelslag
Instructies
Klop de eidooiers en 75 gr suiker met een (hand)mixer tot het lichtgeel en schuimig is.
Verwarm 250 ml slagroom in een steelpan tot het kookpunt. Meng 2 eetlepels van de hete room met de eidooiers en schenk daarna het mengsel rustig bij de room in de pan terwijl je rustig klopt met een garde.
Laat het mengsel indikken in circa 5 minuten op laag vuur en roer de melkchocolade erdoor tot deze helemaal gesmolten is en goed gemengd. Roer als laatste het koffie extract erdoor.
Schep het mengsel over in een kom, laat afkoelen en zet afgedekt 2 uur in de koelkast.
Klop 250 ml slagroom stijf met een (hand)mixer en spatel dit door het gekoelde chocolademengsel heen. Verdeel de chocolademousse daarna over glazen schaaltjes en zet afgedekt terug in de koelkast tot gebruik. Zet minstens 2 uur in de koelkast, maar nog beter is een hele nacht.
Klop vlak voor serveren de resterende 100 ml slagroom stijf met 1 el suiker. Garneer hiermee de chocolademousse (gaat handig met een spuitzak) en voeg nog wat chocoladesprinkles, chocoladerasp of hagelslag toe ter decoratie. Ook lekker: hak wat mokkaboontjes grof en gebruik deze voor de garnering.