Maaltijdsoep met cavolo nero, kikkererwten en worst
Een heerlijke maaltijdsoep voor koude dagen: rijkgevuld met cavolo nero, winterpeen, kikkererwten en worst. En heel makkelijk om te maken.
Gang Soep
Keuken Makkelijk
Trefwoord kikkererwten, palmkool, worst, wortel
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grwinterpeen
1grote of 2 kleine uien
2teentjesknoflook
200grcavolo nero/palmkool,vervang eventueel door gesneden boerenkool
bakolijfolie
1,5literheet water
400grtomatenblokjes
2kipbouillonblokjes
200grrundercervelaat worst,of andere worst, denk aan chorizo
1HAK stazak kikkererwten,210 gr
zwarte peper
zout
Instructies
Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Hak de ui grof en de knoflook fijn.
Verwijder de harde nerven van de cavolo nero. Die zitten er vaak ook nog aan als je de cavolo nero gesneden koopt en dit smaakt niet lekker. Als je gewone boerenkool gebruikt hoef je niets te doen.
Verhit een soeppan en bak de winterpeen, ui en knoflook een paar minuten in een scheut bakolijfolie.
Schenk het hete water en de tomatenblokjes in de pan en voeg de bouillonblokjes toe. Roer door en laat 15 minuten pruttelen.
Snijd in de tussentijd de cervelaatworst in kleine blokjes en bak deze krokant in een koekenpan zonder vet.
Roer na 15 minuten de cavolo nero en kikkererwten door de soep en laat nog 15 minuten pruttelen.
Roer op het laatst de krokant gebakken worst inclusief het vet uit de pan door de soep. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout.