Mille feuilles maak je heel makkelijk zelf met bladerdeeg. Voor deze hebben we een zalige vulling gemaakt van kastanjecrème en chocolade.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord bladerdeeg, chocolade, kastanjes
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur30 minutenminuten
Porties 4stuks
Equipment
2 bakplaten die in elkaar passen
spuitzak met glad spuitmondje
Ingrediënten
1rolkoelvers bladerdeeg
poedersuiker
140+ 50 gr pure chocolade
90+ 50 ml slagroom
1groot blik kastanjepuree,439 gram
klontje roomboter
extra: chocoladesprinkles of hagelslag
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd het bladerdeeg in 12 rechthoeken van gelijke grootte. Als je liever kleinere mille feuilles maakt dan verdeel je het deeg in een veelvoud van 3 rechthoeken.
Leg de rechthoeken op de bakplaat en bestrooi gelijkmatig met poedersuiker. Leg er een vel bakpapier op en daarop nog een bakplaat. Kijk dus even of je bakplaten in elkaar passen en draai eventueel je bakplaat om.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden en bak de mille feuilles in 20 minuten goudbruin. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.
Maak ondertussen de kastanjecrème. Hak hiervoor 140 gr chocolade fijn en doe in een hittebestendige kom. Breng dan 90 ml slagroom aan de kook en giet over de chocolade. Roer dit goed door zodat alle chocolade smelt. Klop dit vervolgens met de kastanjepuree tot een gladde crème en zet minimaal 3 uur in de koelkast.
Maak voor de bovenkant van de mille feuilles chocoladeganache door de overige chocolade fijn te hakken en de resterende slagroom aan de kook te brengen. Giet de slagroom weer over de chocolade en roer tot het een geheel is en roer er voor de glans nog een klein klontje roomboter door.
Bestrijk de bovenkant van 4 plakjes bladerdeeg met ganache en decoreer met sprinkles of hagelslag naar wens. Verpak dit luchtdicht als je de mille feuilles pas op een later moment af gaat maken.
Doe de kastanjecrème in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit mooie toefjes op 4 plakken bladerdeeg. Leg daarop voorzichtig 4 plakken bladerdeeg en spuit daar weer mooie toefjes op. Eindig met de 4 plakken bladerdeeg met ganache.
Tip: Stap 8 doe je vlak voor het serveren. Zo blijft het deeg van de mille feuilles namelijk knapperig.
Notities
Met dit recept maak je 4 stuks (of meer als je ze kleiner maakt).