Wokken op inductie met noedels, groenten en pinda’s
Kun je nog wel wokken op inductie? Het antwoord is ja! Ik vertel er alles over in deze video inclusief recept voor gewokte groenten met noedels en pinda's.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord noedels, paksoi, peultjes, pinda
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4teentjesknoflook
6cmverse gember
1Spaanse peper,naar smaak met of zonder zaadlijsten
1kleine winterpeen
1paksoi
100grgebrande en gezouten pinda’s met vlies
10grverse koriander
zonnebloemolie
200grpeultjes
150grThaise zilvervlies rijstnoedels
4elsojasaus
1elappelazijn
1elsesamolie
witte peper
Instructies
Hak de knoflook, gember en Spaanse peper helemaal fijn in een hakmolen of met de hand.
Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Hak de paksoi in stukjes en was deze in een vergiet. Hak de pinda’s en koriander grof.
Zet een pan met water op de plaat en breng aan de kook.
Verhit een wok en schenk er een scheut zonnebloemolie in. Voeg het gehakte knoflookmengsel toe en wok 1 minuut op hoge stand. Voeg de winterpeen en paksoi toe en wok deze een paar minuten mee. Voeg als laatste de peultjes toe en wok nog 1 minuut.
In de tussentijd is het water aan de kook. Zet de plaat uit en leg de noedelnestjes in het water. Mijn noedels moesten 2 minuten weken, kijk goed op de verpakking hoe lang jouw noedels nodig hebben. Giet daarna af in een vergiet en spoel na met koud water.
Zet de plaat op een lage stand. Schenk de sojasaus, appelazijn en sesamolie in de pan bij de groenten. Voeg witte peper toe naar smaak en schep alles goed om. Laat even pruttelen en schep daarna de noedels erdoor.
Serveer de noedels met groenten op borden en garneer royaal met gehakte pinda’s en koriander. Serveer direct.