Deze sticky kippenvleugels met limoncello zijn heerlijk als borrelhapje. Zowel voor de marinade als de sticky saus heb ik limoncello gebruikt.
Gang Hapje
Keuken Borrel
Trefwoord kip, limoncello
Voorbereidingstijd 4 uuruur
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Oventijd 35 minutenminuten
Totale tijd 4 uuruur50 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elmaizena
150mllimoncello, bijvoorbeeld van Villa Massa of Fiorito
20mlbakolijfolie
3teentjesknoflook, fijngehakt
zout
zwarte peper
450grkippenvleugels/kipdrummets
½kipbouillonblokje
1elhoning
1citroen
Instructies
Roer 1 el maizena door 50 ml limoncello tot een egaal mengsel. Voeg de bakolijfolie, knoflook, 1 tl zout en snuf zwarte peper toe. Voeg de kippenvleugels toe en meng goed door elkaar. Gebruik hiervoor een ziplock zakje of afsluitbaar bakje. Laat 4 - 8 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de gemarineerde kippenvleugels erop en verdeel goed. Bak ze 35 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Zet op het laatst nog even de grill aan voor een mooi bruin korstje.
Meng 100 ml limoncello, 100 ml water, het ½ kipbouillonblokje en de honing in een pannetje. Breng aan de kook en laat een paar minuten inkoken, voeg op het laatst het sap van een halve citroen toe. Maak een egaal mengsel van 1 el maizena en 1 el koud water en bind hiermee de saus. Begin met 1 eetlepel van het mengsel, laat binden en voeg extra toe als je de saus nog te dun vindt. Ik had zelf aan 1 eetlepel voldoende. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper. Meng de kippenvleugels met de saus als deze beide klaar zijn.
Verhit ondertussen een grillpan en vet deze licht in met bakolijfolie. Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en gril deze tot ze grillstrepen krijgen. Serveer de sticky kippenvleugels met de plakjes citroen.
Notities
Met dit recept maak je een borrelhapje voor 4 personen.