Een vegetarische erwtensoep is ontzettend makkelijk om te maken en is ook een perfect budgetrecept. Lees hier hoe ik 'm heb gemaakt.
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord knolselderij, prei, spliterwten, wortel
Bereidingstijd 2 uuruur
Totale tijd 2 uuruur
Porties 4personen
Ingrediënten
250grgedroogde spliterwten
1groentebouillonblokje
1ui,gesnipperd
1/2winterpeen,in stukjes
1prei,in dunne halve ringen
1knolselderij,in kleine blokjes
2laurierblaadjes
zwarte peper
zout
serveer erbij: sneetjes volkoren brood
Instructies
Was de spliterwten en meng ze met 1,5 liter water en 1 groentebouillonblokje in een soeppan. Breng aan de kook en laat 1 uur pruttelen met de deksel schuin op de pan.
Roer daarna de ui, winterpeen, prei, knolselderij en laurierblaadjes erdoor. Voeg eventueel nog extra heet water toe tot alles net onder staat. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 45 minuten op laag vuur pruttelen. Roer geregeld door.
Proef de vegetarische erwtensoep en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer eventueel naar eigen inzicht met vegetarische spekjes of vegetarische rookworst en zet ook wat sneetjes brood op tafel om mee in de soep te dopen.
Notities
Met dit recept maak je soep voor 4 personen.
Bereiden: 2 uur (wat voornamelijk wachten is tot de soep klaar is met pruttelen).