Een heerlijk budgetrecept voor doordeweeks: ravioli met geroosterde broccoli en paprika. Vol van smaak en geschikt voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord broccoli, paprika, pasta
Bereidingstijd 35 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1stronk broccoli,in roosjes (bewaar de stronk in de koelkast voor de bietensoep van donderdag)
1rode paprika,in stukjes
1gele paprika,in stukjes
bakolijfolie
zout
2teentjesknoflook,uitgeperst
500grverse ravioli,gevuld met tomaat en kaas (andere vulling kan ook)
zwarte peper
optioneel: geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
Leg de broccoliroosjes en stukjes paprika op het bakpapier en meng met een scheut bakolijfolie, snuf zout en de uitgeknepen teentjes knoflook. Verdeel gelijkmatig over het bakpapier en rooster 25 – 30 minuten in de oven. Schep halverwege om en haal uit de oven als je ziet dat de broccoli bruine randjes begint te krijgen.
Kook 10 minuten voordat de groenten klaar zijn de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Giet af, maar bewaar een kopje kookvocht.
Schep de ravioli terug in de pan en meng met de geroosterde groenten en scheutjes kookvocht naar smaak om het geheel smeuïg te maken. Breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout.