Kippenvleugels met citrusmarinade, verse munt en koriander. Gegaard en afgegrild op de barbecue voor een krokant korstje.
Gang Hapje
Keuken Barbecue
Trefwoord kip, kruiden, limoen, sinaasappel
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Marinadetijd 8 uuruur
Totale tijd 8 uuruur55 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
Voor de gemarineerde kip:
80mlvers sinaasappelsap
60mlvers limoensap
80mlextra vierge olijfolie
1tlsinaasappelrasp
1tlgedroogde oregano
1tlkomijnpoeder
1tlzout
½tlzwarte peper
½tlchilivlokken
½rode peper, meer of minder naar smaak
4tenenknoflook
1ui
handvol verse korianderblaadjes
handvol verse muntbladeren
1kgkippenvleugels
Voor de garnering:
1sinaasappel
1limoen
10blaadjesverse koriander, grof gehakt
10blaadjesverse munt, grof gehakt
Instructies
Gooi voor de marinade alle ingrediënten, m.u.v. de kippenvleugels, door elkaar en mix ze in de keukenmachine of blender helemaal fijn.
Marineer de kip in de marinade. Ik verdeel de kippenvleugels over twee afsluitbare diepvrieszakken (ziplock bags) van 3 lt. en giet daar de marinade bij. Lekker door elkaar kneden zodat de marinade goed over alle kip verspreid is. Leg de zakken met kip in de koelkast en laat een nachtje marineren. Minder kan ook als je haast hebt, maar langer = lekkerder! Trouwens, aangezien de Miami GP 's avonds om 21.30 uur is, kun je de kip ook 's ochtends vroeg in de marinade leggen en dan 's avonds garen en afgrillen.
Haal de kip uit de koelkast, dep ze vluchtig droog met keukenpapier en laat even op kamertemperatuur komen. Je kan ze nog even inkwasten met wat olijfolie om het korstje straks nog wat krokanter te krijgen.
BBQ-time! We gebruiken een indirecte setup (niet direct boven het houtskool) met een keteltemperatuur van 170 graden. Dit doe je 30 minuten en draai ze tussentijds even om. Kwast de kippenvleugels aan het begin eventueel nog een beetje in met de marinade uit het zakje. Als je kip een kerntemperatuur van 76 graden heeft zijn ze gaar.
Ga je de kip direct opdienen en opeten? Dan kan je ze nog even af grillen op direct vuur voor een krokant jasje. Ben je van het planmatige type en is je kip al ruimschoots voor de race klaar? Dan kan je ze vlak voor de race nog even af grillen boven direct vuur.
Leg de Miami Mojo Wings op een schaal en garneer met wat fijngesneden koriander, munt en besprenkel met wat uitgeknepen limoen- en sinaasappelsap (knijp dat even nonchalant uit boven de schaal na het opdienen voor die extra professionele look).
Notities
Dit recept is voor een borrelhapje voor 4 personen tijdens de race.