Deze heerlijke hand pies zijn gevuld met een mengsel van tutti frutti, noten en een vleugje mandarijnsap. Een zalig herfstrecept!
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord mandarijn, noten, tutti frutti
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 1 uuruur
Oventijd 20 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur50 minutenminuten
Porties 12stuks
Ingrediënten
Deeg:
310grbloem
snufje zout
1elsuiker
225grroomboter
2tlwitte wijnazijn
2 - 3elijswater
Vulling:
250grtutti frutti
140mlmandarijnsap,circa 5 mandarijnen
rasp van 1 mandarijn
50grsuiker
100grstudentenhaver
Ook nodig:
1ei,losgeklopt
Instructies
Doe de bloem, zout, suiker, roomboter en azijn in de kom van de keukenmachine en mix tot alles goed met elkaar gemengd is. Voeg steeds een beetje ijswater toe tot het deeg een soepele bal vormt.
Verdeel het deeg in tweeën en verpak in plasticfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
Bereid ondertussen de vulling voor. Hak de tutti frutti in grove stukken en doe dit samen met het mandarijnsap, de rasp en suiker in een steelpan. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Hak de studentenhaver grof en schep door de tutti frutti.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dikte van ongeveer 3 - 4 mm.
Steek er met een ronde uitsteekring van 6 cm rondjes uit. Leg de rondjes op de bakplaat en schep er een theelepel van de vulling op.
Maak vervolgens de rand een beetje nat met water en leg er weer een rondje deeg op. Duw de rand goed aan en druk hem rondom met een vork goed dicht.
Herhaal dit met al het deeg en bestrijk de hand pies met losgeklopt ei. Maak er met een scherp mes een kruis in zodat de stoom kan ontsnappen.
Bak de hand pies met tutti frutti en noten in 20 - 25 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.