Deze auberginecurry met kidneybonen en rijst is perfect voor een vegetarische dag, vol van smaak en makkelijk om te maken. Bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aubergine, bonen, rijst
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 50 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2aubergines
zout
1ui
3teentjesknoflook
20grboter of plantaardige olie
1tlgerookt paprikapoeder
1tlkomijnpoeder
1/2tlkaneel
1/2tlpimentpoeder
2blikken(800 gr) tomatenblokjes
400 - 500 grrode kidneybonen
zwarte peper
serveer erbij: verse koriander, rijst en/of naan
Instructies
Snijd de aubergines in blokjes en meng ze met een flinke hoeveelheid zout in een vergiet. Laat 15 minuten zo liggen zodat het vocht uit de aubergines kan worden onttrokken en spoel daarna goed af met water. Laat uitlekken in het vergiet.
Hak de ui en knoflook helemaal fijn. Verhit een braad- of hapjespan op middellaag vuur en smelt de boter of schenk olie in de pan. Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten met een snuf zout.
Voeg de paprikapoeder, komijn, kaneel en piment toe en bak 1 minuut mee. Roer de blokjes aubergine erdoor en bak 8 minuten op hoog vuur. Roer daarbij regelmatig en voeg eventueel nog wat vet toe als de aubergine te droog wordt.
Schenk de blikken tomatenblokjes in de pan en roer de rode kidneybonen erdoor. Laat 30 minuten pruttelen op middellaag vuur met de deksel schuin op de pan en roer af en toe. Proef daarna en breng eventueel extra op smaak met zout of peper.
Serveer de auberginecurry met gehakte koriander, witte rijst en/of naan.