Een heerlijk hapje met Surinaamse kip, picalilly en cassave voor bij een heerlijk drankje met ananas en gember tijdens de borrel. Bekijk hier het recept!
Gang Hapje
Keuken Surinaams
Trefwoord cassave, formulekip, piccalilly
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Marineren 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur30 minutenminuten
Porties 16hapjes
Ingrediënten
½ui
1teentjeknoflook
1klein vierkant Maggiblokje, verkruimeld (of vervang door zout)
½tllaospoeder
¼tlpimentpoeder
¼tlfive spices-poeder
2elzoete ketjap
2elsojasaus
2elzonnebloemolie
2(circa 200 gr) kippendijen
1zakcassave chips
1potjepiccalilly,bijvoorbeeld van Kesbeke
1bakjecressen,bijvoorbeeld broccocress
Instructies
Maal of hak de ui en knoflook helemaal fijn. Meng in een schaal met het verkruimelde Maggiblokjes alle specerijen, ketjap, sojasaus en olie.
Leg de kippendijen in de schaal, smeer goed in met je handen (daarna wel goed je handen wassen), dek af en laat 1 uur in de koelkast marineren. Langer mag altijd, korter liever niet.
Grill de kippendijen daarna in circa 10 - 12 minuten gaar in een grillpan zonder vet. Haal uit de pan, laat iets afkoelen en snijd daarna in dunne reepjes.
Verdeel 16 cassave chipjes op een schaal en leg op ieder chipje wat reepjes kip. Maak af met een lepeltje piccalilly en wat blaadjes cress.
Tip: Hou je van pit, meng de piccalilly dan eerst met een subtiele hoeveelheid madame jeanette peper/sambal.
Serveer de hapjes direct, want anders worden de cassave chipjes zacht. Voordeel is dat je alles al kunt voorbereiden dus het afmaken kan makkelijk op het laatste moment.
Vergeet niet om er gekoelde Spa Touch Of Pineapple-Ginger bij te serveren. Oh nee wacht, die moet eerst nog even winnen. Nou, ga dan nu maar even voor de Spa Touch Of Grapefruit ;-).