Foe yong hai zoals bij de Chinees, maar dan zelfgemaakt en met extra veel groenten. Een heerlijk gerecht dat je in 30 minuten maakt, bekijk hier het recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Trefwoord champignons, ei, prei, rijst
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
2teentjesknoflook,fijngehakt
1tlgemberpoeder
plantaardige olie,arachide of zonnebloem
250mlketchup
150mlgroentebouillon
½blik(200 gr) gepelde tomaten
2elrijstazijn
2elgembersiroop
witte peper
optioneel: maïzena
200grwortel,in halve plakjes
1prei,in ringen
200grkastanjechampignons,in plakjes
225gr1 blikje bamboescheuten,uitgelekt
8eieren,losgeklopt met 1 el water of melk
serveer erbij: witte rijst
Instructies
Fruit de ui, knoflook en gember in 2 eetlepels olie. Voeg ketchup, bouillon en tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met rijstazijn, gembersiroop en peper. Voeg meer van het een of ander toe naar smaak. Is de saus nog te dun? Bind dan met een mengsel van 1 eetlepel maïzena en 1 eetlepel koud water.
Bak wortel, prei en champignons 5 minuten in 2 eetlepels olie. Roer de bamboescheuten erdoor en schenk het eimengsel in de pan. Bak de omelet 5 minuten aan een kant op middelhoog vuur. Draai om (mag breken) en bak nog 5 minuten.
Schenk de tomatensaus over de omelet, warm door en serveer met witte rijst.