Begin de dag goed met deze Dutch baby als ontbijt. Makkelijk om te maken en je vult 'm met gekarameliseerde peer en walnoten. Dat wordt genieten!
Gang Ontbijt
Keuken Zoet
Trefwoord peer, slagroom, walnoten
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 2personen
Equipment
gietijzeren koekenpan van zo’n 20 à 22 cm
Ingrediënten
200grperen,geschild en in partjes
15gr+ 2 el roomboter
2elmaple syrup of honing
20grwalnoten,gehakt
60grbloem
120mlmelk
40grsuiker
2eieren
snuf zout
1tl vanille extract
om te serveren: opgeklopte slagroom en poedersuiker,optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden en verwarm de pan in de oven.
Smelt 15 gr roomboter met de maple syrup in een koekenpan en leg de peren in de pan. Bak ze op laag vuur tot de peren karameliseren en voeg op het laatst de walnoten toe. Schep alles goed om en bak de walnoten nog een paar minuten mee. Laat volledig afkoelen.
Maak ondertussen het beslag. Doe de bloem, melk, suiker, eieren, zout en vanille extract in de blender en pulseer dit tot een glad beslag. Laat minstens 10 minuten staan.
Haal de pan uit de oven (gebruik ovenhandschoenen!) en smelt 2 el roomboter in de pan. Wals de roomboter rond zodat de hele pan bedekt is en schenk dan het beslag tot 1 cm onder de rand in de pan.
Zet de pan voorzichtig terug in de oven en bak de Dutch baby in 15 - 20 minuten tot deze gerezen en goudbruin is.
Haal hem uit de oven en serveer in de pan met de gekarameliseerde peer en walnoot en naar wens slagroom en poedersuiker.
Notities
Dit gerecht is voldoende voor 2 grote of 4 kleine eters.
Bereiding: 20 minuten + Oven: 15 - 20 minuten.
Een Dutch baby bakt het beste in een gietijzeren koekenpan. Mocht je die niet hebben, gebruik dan een andere ovenvaste pan of een metalen taartvorm. Kies in ieder geval iets dat de warmte goed geleid.
Heeft je pan een afwijkende maat dan kun je het recept verdubbelen of halveren.