Penne kun je met een saus van wodka maken, maar met gin smaakt het minstens net zo lekker. Bekijk hier het makkelijke recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord gin, pasta, slagroom, tomaat
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
500grpenne pasta
zout
1ui,gesnipperd
2teentjesknoflook,fijngehakt
25grboter
1eltomatenpuree
200mlkruidige gin,ik gebruikte Gin & Jonnie
1blik(400 gr) tomatenblokjes,bijvoorbeeld van Mutti of Cirio
100mlslagroom
zwarte peper
Parmezaanse kaas
Instructies
Kook de penne beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Bewaar een kopje kookvocht, giet daarna de penne af en schep terug in de pan.
Fruit de ui en knoflook 5 minuten in 25 gr boter met een snuf zout. Roer de laatste minuut de tomatenpuree erdoor en bak mee.
Schenk de gin rustig in de pan (zet het vuur even uit als je op gas kookt, bij inductie maakt dat niet uit), roer door en zet het vuur iets lager. Laat 5 minuten inkoken terwijl je af en toe roert.
Roer het blik tomatenblokjes erdoor en laat 15 minuten pruttelen. De laatste 5 minuten schenk je de slagroom erbij. Roer door en laat 5 minuten mee pruttelen. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
Schenk de saus in de pan met de penne en roer door. Warm eventueel nog even door, maar dat is niet nodig als de penne nog goed warm zijn. Wil je de saus iets romiger hebben, voeg dan nog een scheutje kookvocht toe.
Serveer de penne alla gin met een ruime hoeveelheid geraspte Parmezaanse kaas en eventueel nog een snufje zwarte peper.