Deze super feestelijke red velvet kersttaart is fantastisch als afsluiter van het kerstdiner. En heel makkelijk om te maken.
Gang Gebak
Keuken Kerst
Trefwoord red velvet
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Oventijd 25 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur10 minutenminuten
Porties 1taart
Equipment
2 taartvormen van 22 cm
Ingrediënten
Voor de cake
170grroomboter + extra om in te vetten
240grkarnemelk
2grote eieren
30mlzonnebloemolie
1elwitte azijn
1elvanille extract
290grbloem
1,5tltl baking soda
1elcacaopoeder
0,25tltl zout
300grsuiker
1elrode kleurstof, of meer, al naar gelang de gewenste kleur en sterkte van de kleurstof
Voor de frosting
250grwitte chocolade
250grroomboter, op kamertemperatuur
300grroomkaas, op kamertemperatuur
1tlvanille extract
Voor de decoratie
kerstsprinkles van bijvoorbeeld Dr. Oetker, chocoladepoppetjes/-kerstmannen/-hulstblaadjes en wat je verder nog mooi en lekker vindt voor de decoratie.
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden (onder en bovenwarmte) of 160 graden (hetelucht).
Vet de bakvormen in met boter en bekleed de bodem met bakpapier
Klop dan de karnemelk met de eieren, de olie, azijn en vanille los en zet apart.
Meng de bloem met de baking soda, cacao en zout door elkaar.
Mix de boter met de suiker met een elektrische mixer romig en luchtig.
Verlaag de snelheid van de mixer en voeg afwisselend het bloemmengsel en het karnemelkmengsel toe.
Voeg als laatste de kleurstof toe en mix tot alles goed gemengd is.
Verdeel het beslag over de beide vormen en bak de taarten in 20 - 25 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade voor de frosting in de magnetron of au-bain marie. Zet apart en roer af en toe door. Het moet volledig afgekoeld maar nog wel vloeibaar zijn.
Klop de boter op de hoogste stand in ongeveer 15 minuten wit en luchtig.
Voeg beetje bij beetje de roomkaas toe en daarna de vanille en witte chocolade.
Mix dit tot een luchtige crème. Laat het indien nodig nog wat opstijven in de koelkast (roer dan wel elk half uur even door).
Verdeel 1/3 van de frosting over de bovenkant van 1 cake en leg de andere cake erop.
Bestrijk dan de bovenkant en zijkanten met de resterende frosting.
Druk met je vlakke hand sprinkles tegen de zijkant van de cake aan en decoreer de bovenkant met chocolade hulstblaadjes, chocolade kerstfiguren en nog meer sprinkles.
Notities
Met dit recept maak je een taart met circa 12 punten.