Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal licht in met bakolie.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Kook 5 minuten voor in kokend water en giet af.
Verhit een hapjespan en bak de blokjes zoete aardappel 5 minuten in 2 el bakolie met de lente-ui, zout, komijn, kurkuma, koriander en een snufje zwarte peper. Roer als laatste de zwarte bonen en maïs erdoor met de helft van de geraspte kaas.
Schep alles over in een ovenschaal en strooi de andere helft van de geraspte kaas erover. Zet 15 - 20 minuten in de oven tot de zoete aardappel helemaal gaar is en de kaas goudbruin is gekleurd.
Snijd in de tussentijd de cherrytomaten in kwarten en hak de peterselie/koriander grof.
Haal de ovenschotel met zoete aardappel uit de oven en garneer met de cherrytomaten en peterselie.
Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping.
Notities
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 15 minuten + Oven: 15 - 20 minuten.
Variatietip: Voeg ook eens wat blokjes avocado toe aan de topping.