Een heerlijk recept voor pasta pesto met zelfgemaakte basilicumpesto, kippendijen, cherrytomaten, pijnboompitten en Parmezaanse kaas.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord kip, pasta, pesto, tomaat
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grvolkoren penne
60grverse basilicum + extra voor garnering
30grgeroosterde pijnboompitten + extra voor garnering
2teentjesknoflook,grofgehakt
20grParmezaanse kaas + extra,geraspt
100mlolijfolie extra vergine
zout
zwarte peper
300grkippendijen,in blokjes
bakolijfolie
300grcherrytomaten,gehalveerd
Instructies
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, houd een kopje kookvocht achter, en bewaar de pasta in de warme pan met de deksel erop.
Maak de pesto door de basilicum, pijnboompitten, knoflook en Parmezaanse kaas fijn te malen in een hakmolen of keukenmachine. Schenk de olijfolie extra vergine erbij, maal nog even door en breng op smaak met zout en peper.
Verhit een hapjespan en bak de kippendijen aan in 2 el bakolijfolie tot de blokjes gaar en goudbruin zijn. Zet het vuur lager en roer de cherrytomaten en pesto erdoor. Verwarm 2 minuten en schep daarna alles door de warme pasta. Voeg een scheutje kookvocht toe voor een extra smeuïge saus. Proef en breng eventueel extra op smaak.
Garneer de pasta met blaadjes basilicum, geroosterde pijnboompitten en Parmezaanse kaas. En nu is het tijd om te genieten van deze heerlijke pasta pesto met kip en cherrytomaatjes!