Een heerlijk recept om de week mee te beginnen. Maak deze frittata met doperwten, rucola, aardappel en mosterd. Ook lekker voor de lunch of brunch!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Trefwoord aardappel, doperwten, ei, rucola
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
3teentjesknoflook,fijngehakt
bakolijfolie
450grvoorgegaarde aardappelblokjes
8eieren
1eldijonmosterd
zout
zwarte peper
300grdoperwten,vers of diepvries
50grrucola,fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit een koeken- of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten in 2 el bakolie. Voeg de aardappelblokjes toe en bak 6 minuten mee.
Klop de eieren los met de mosterd en een flinke snuf zout en peper.
Roer de doperwten en rucola door de aardappelblokjes en schenk het ei-mengsel erover. Zet de pan (mits hittebestendig) in de oven of gebruik een ingevette ovenschaal of quichevorm. Bak 20 minuten en snijd de frittata met doperwten en rucola in punten.
Serveer er eventueel een frisse salade of knapperig brood met olijfolie of boter bij.