Een verfrissende granita met watermeloen, vlierbloesem en een vleugje tijm is het perfecte dessert voor warme zomeravonden. Bekijk hier het recept.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord vlierbloesem, watermeloen
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Vriezer 8 uuruur
Totale tijd 8 uuruur15 minutenminuten
Porties 8personen
Ingrediënten
1kgwatermeloen
100mlvlierbloesemsiroop
50mlcitroensap,ongeveer 1 citroen
3takjesverse tijm
Instructies
Schil de watermeloen en snijd deze in blokjes.
Doe de vlierbloesemsiroop met het citroensap en de tijm in een steelpan en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra de siroop kookt en laat de tijm 5 - 10 minuten trekken.
Doe de blokjes watermeloen in de kan van een blender en zeef de siroop erbij. Mix het tot de watermeloen gepureerd is en giet de granita in een goed afsluitbare bak.
Zet in de vriezer en roer gedurende 4 uur elk uur de granita door met een vork.
Serveer de granita met watermeloen en vlierbloesem in mooie glazen met wat extra tijmblaadjes en wat stukjes watermeloen.