Recept voor heerlijke vispakketjes uit de oven. Met soja, gember en groenten. Makkelijk te bereiden en geschikt voor het hele gezin.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Oven
Trefwoord courgette, kabeljauw, sojasaus
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Oventijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
4teentjesknoflook
optioneel: 1 rode peperzonder zaadlijst
2cmverse gember
sojasaus
4kabeljauwfilets, MSC uit de diepvries of andere witvis
6stengelslente-ui, het wit in luciferdunne reepjes
150grwortel, julienne gesneden
4elsesamolie
1courgette, in dunne plakken
olijfolie
Instructies
Hak de knoflook, rode peper en gember fijn in een hakmolen of met de hand. Meng met 6 eetlepels sojasaus. Wentel de kabeljauwfilets aan beide zijdes door de marinade en laat de filets een minuut of 10 marineren.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de bosui en peen julienne. Voeg hier 2 eetlepels sojasaus en de sesamolie aan toe en roer goed door. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes en bewaar deze.
Spreid 4 lange stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Verdeel de courgetteplakjes hierover. Daarop komen de kabeljauwfilets te liggen. Sprenkel hier de overgebleven marinade, groene bosui ringetjes en drupje olijfolie over.
Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes en zet ze 20 minuten in de oven. Serveer de pakketjes op borden. Lekker met aardappelpuree en een frisse salade.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als hoofdgerecht.
De pakketjes kunnen ook perfect op de barbecue, na circa 20 minuten zijn ze klaar.