Koolhydraatarm recept voor roergebakken spinazie met spitskool. Een lekker en gezond bijgerecht voor diverse gerechten.
Gang Bijgerecht
Keuken Gezond
Trefwoord spinazie, spitskool
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
2elzonnebloemolie
1flinke sjalot, gesnipperd
optioneel: 1 rode peper, fijngehakt (voor als je van pit houdt)
zout
1teentje knoflook, fijngehakt
1stukverse gember van 2 cm, geschild en geraspt
1tlkurkuma
1/2spitskool, in reepjes
600grwilde spinazie
zwarte peper
Instructies
Verwarm een grote wok op middelhoog vuur en voeg hier de olie aan toe als deze heet is. Fruit de sjalot en optionele rode peper voor een paar minuten met een snuf zout en voeg daarna de knoflook, gember en kurkuma toe. Bak nog 1 minuut verder.
Eerst roerbak je de spitskool mee tot deze glazig gaat zien. Voeg daarna in delen de spinazie toe en blijf omscheppen tot het gaat slinken. Niet te lang, want je wilt dat de spinazie nog wel een beetje bite blijft houden. Proef en voeg naar wens eventueel nog extra zout en peper toe.
Serveer de roergebakken spinazie en spitskool als bijgerecht.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als bijgerecht.
Spitskool over? Kijk hier voor spitskool inspiratie.