Koolhydraatarm recept voor een grote garnalensalade met dille. Rijk van smaak en heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd.
Gang Lunch
Keuken Makkelijk
Trefwoord dille, garnalen, sla
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 45 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
5teentjesknoflook, wij houden ervan, maar vind je het teveel doe er dan gewoon 2 of 3, grof gehakt
1rode peperzaadlijst verwijderd, grof gehakt
3elzonnebloemolie
500grASC tijgergarnalen, gepeld en schoongemaakt
1zakjonge bladsla melange
1elextra vergine olijfolie
1elrode wijn azijn
3takjesverse dille, blaadjes fijngehakt
1limoen, in partjes
Instructies
Meng de knoflook, rode peper en zonnebloemolie in een hakmolentje of keukenmachine en pureer fijn. Meng dit met de garnalen in een kom en zet een half uur in de koelkast om te marineren.
Bak daarna de garnalen in een hete koekenpan voor een paar minuten tot ze net roze zijn geworden. Schep uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de rest van de marinade toe aan de pan samen met de olijfolie en rode wijnazijn. Klop door elkaar terwijl je het verwarmt.
Maak de borden op met een hand van de bladsla. Schep de garnalen op de sla en sprenkel de dressing erover. Garneer met dille en partjes limoen.
Notities
Dit recept is voor 2 personen als lunch of lichte avondmaaltijd of 4 personen als voorgerecht.