Koolhydraatarm recept voor salade met gegrilde paprika en hummus. Voor een snelle lunch thuis of als meeneemlunch voor op kantoor.
Gang Lunch
Keuken Gezond
Trefwoord hummus, paprika, sla
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Porties 2personen
Ingrediënten
2elpompoenpitten
4gegrilde paprika's uit pot, of zie notities voor zelf grillen
2trostomaten
1rijpe avocado
75grgemengde ijsbergsla
50grhummus
2elolijfolie extra vergine
zeezout
zwarte peper
Instructies
Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Als ze licht bruin gaan kleuren en lekker gaan geuren, schep je ze uit de pan.
Snijd ondertussen de paprika's, tomaten en avocado in stukjes. Doe deze samen met de sla in een schaal.
Roer de hummus los met de olijfolie tot een dressing. Als het nog te dik is, verdun dan iets met water. Meng de dressing door de salade heen samen met de pompoenpitten.
Breng naar wens verder op smaak met een snufje zout en wat gemalen zwarte peper.
Notities
Dit recept is voor 2 personen als lunch.
Deze salade is ook heerlijk om mee te namen naar je werk.
Zelf paprika's grillen? Gebruik hiervoor rode paprika's die je halveert. Verwijder de zaadlijsten en gril ze in een grillpan die je eerst licht invet met zonnebloemolie. Rooster tot het vel zwartgeblakerd raakt en de paprika zacht wordt. Doe de paprika's in een ziplock zakje en laat zo 10 minuten liggen. Daarna kun je het vel er makkelijk vanaf halen. Dit principe kun je ook toepassen in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de halve paprika's met de velkant naar boven. Leg ze eerst 15 minuten in de oven en zet daarna de grill aan totdat het vel zwart gaat blakeren.
Bereiding (met kant-en-klare gegrilde paprika's en hummus): 15 minuten