Deze aardbeientiramisu met citroen is heerlijk fris,makkelijk te maken en iedereen kan ervan genieten! Ik maakte ‘m namelijk zonder alcohol, koffie en rauwe eieren.
Gang Nagerecht
Keuken Zoet
Trefwoord aardbeien, citroen, mascarpone
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Koelen 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur25 minutenminuten
Porties 4personen
Equipment
schaal van circa 20 x 20 cm
Ingrediënten
200grslagroom
100grfijne suiker
100grvloeibaar eiwit, bijvoorbeeld van Two Chicks of Your Daily Protein
250grmascarpone
2tlvanille extract
rasp van 1 bio citroen
175graardbeienjam, bijvoorbeeld van Bonne Maman
sap van 1/2 citroen
water
1paklange vingers
200graardbeien, kroontjes verwijderd
Instructies
Klop de slagroom op met de suiker, maar niet te stijf, en zet daarna apart.
Klop daarna, in een tweede kom, het vloeibare eiwit op tot stijve pieken.
Roer de mascarpone los in een kommetje met het vanille extract en de citroenrasp. Spatel dit door de slagroom en zet de klopper of garde van de keukenmachine nog even aan tot het net goed gemengd is. Maar klop niet te lang. Spatel daarna rustig de stijve eiwitten erdoor.
Meng de aardbeienjam met het citroensap en net zo veel koud water tot je een vloeibaar mengsel krijgt waar je de lange vingers in kunt dippen.
Doop de helft van de lange vingers een voor een in het aardbeienmengsel en leg deze op de bodem van je schaal. Druppel daarna nog wat van het mengsel erover. Verdeel hier de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad. Verdeel daarna een laag van plakjes verse aardbei erover.
Herhaal al deze lagen nog een keer en eindig met grove stukken aardbei, bijvoorbeeld in kwarten gesneden, en druppel nog wat van het laatste deel van het aardbeienmengsel erover.
Zet de aardbeientiramisu minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast voordat je gaat genieten.
Notities
Dit recept is voor een nagerecht voor 4 - 6 personen (afhankelijk van hoe groot je de stukken gaat snijden).
De afmeting van mijn schaal is 20 x 20 cm.
Je kunt de aardbeientiramisu al prima een dag eerder voorbereiden en in de koelkast zetten.