Zin in een lekker broodje? Maak dan eens dit broodje Oosterse paddenstoelen. Met o.a. gebakken paddenstoelen, hoisinsaus en lente-ui.
Gang Lunch
Keuken Aziatisch
Trefwoord Brood, hoisin, paddenstoelen
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 20 minutenminuten
Porties 4broodjes
Ingrediënten
1elmaizena
1elkoud water
3elhoisinsaus
2elsojasaus + extra
2tlrijstazijn
1tlsesamolie + extra
1/2tl5-spices poeder
2stengels lente-ui,witte deel fijngehakt en het groene deel in dunne ringetjes
2teentjes knoflook,fijngehakt
zonnebloemolie
250grkastanjechampignons,in plakjes
250groesterzwammen,in grove stukken
2portobello’s,in reepjes
zwarte peper
4Italiaanse bollen,afgebakken (of ander brood, toast of een omelet)
Instructies
Meng de maizena met het koude water tot een egaal geheel en roer daarna de hoisinsaus, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en 5-spices poeder erdoor. Laat even staan.
Verhit een hapjespan en schenk 2 eetlepels zonnebloemolie erin. Bak het wit van de lente-ui en de knoflook rustig in de opwarmende olie voor een paar minuten tot het gaat geuren. Schep daarna uit de pan.
Zet het vuur hoger en bak de paddenstoelen tot ze gaan slinken en hun vocht verliezen. Schep regelmatig om.
Verlaag het vuur weer en schenk de saus in de pan. Schep goed om en laat 2 minuten pruttelen.
Breng verder op smaak met 1 extra theelepel sesamolie en een snuf zwarte peper. Laat nog 2 minuten pruttelen.
Proef en voeg eventueel naar smaak extra sojasaus toe.
Serveer de Oosterse paddenstoelen op de broodjes en garneer royaal met de groene ringetjes lente-ui.