Voor deze romige broccolisoep met blokjes gebakken pastinaak en verse oregano gaan zelfs de kinderen juichen, zo lekker!
Gang Soep
Keuken Vegetarisch
Trefwoord broccoli, oregano, pastinaak
Bereidingstijd 40 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Porties 2liter soep
Ingrediënten
1ui,gesnipperd
2teentjes knoflook,fijngehakt
bakolijfolie
zout
2stronken broccoli,circa 1 kg
1,5lgroentebouillon,1,5 l water met 2 of 3 bouillonblokjes of bouillonpoeder naar smaak
2tlpaprikapoeder
2tlkerriepoeder
2 3pastinaken,circa 300 - 400 gr, geschild en in blokjes
gezouten boter,of vervang door bakolijfolie
10takjes verse oregano,blaadjes fijngehakt
zwarte peper
Instructies
Verhit een braad- of soeppan en fruit de ui en knoflook voor 5 minuten in een scheut bakolijfolie met een snufje zout. Zet het vuur niet te hoog, zodat de ingrediënten niet kunnen verkleuren.
Snijd ondertussen de roosjes van de broccolistronk. Schil daarna de stronk en snijd deze in stukjes. Voeg alle broccoli toe aan de pan en bak een paar minuten mee.
Schenk de groentebouillon in de pan en roer de paprika- en kerriepoeder erdoor. Laat 15 – 20 minuten pruttelen tot de groenten helemaal gaar zijn.
Verhit een tweede pan en laat daar een klontje (circa 10 gr) gezouten boter in smelten. Bak de blokjes pastinaak hierin op middelhoog vuur voor circa 10 minuten. De blokjes moeten rondom mooi goudbruin worden. Speel een beetje met het vuur om de juiste stand te vinden. Roer op het laatst de helft van de fijngehakte oregano erdoor en een snuf peper en eventueel zout.
Pureer de broccolisoep helemaal fijn in de blender (voor een extra romige soep) of met een staafmixer. Zet nog even op het vuur en roer de rest van de oregano erdoor en naar smaak peper en zout. Dat laatste was bij mij niet eens nodig.
Serveer de soep met een royale schep van de blokjes pastinaak.