Ik bakte een heerlijke pruimencake met amandelen en specerijen die smeuïg is met een zoetje, zuurtje en kruidige kick.
Gang Gebak
Keuken Zoet
Trefwoord amandel, pruimen
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Porties 12personen
Ingrediënten
100grzonnebloemolie
2eieren
150grlichtbruine basterdsuiker
100grvolle melk
1tlvanille extract
150grzelfrijzend bakmeel
100gramandelmeel
snufjezout
1tlkaneelpoeder
1tlkardemompoeder
½tlpimentpoeder
6pruimen,gehalveerd en pitten verwijderd
2 - 3elamandelschaafsel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) en bekleed de bodem van een springvorm (diameter 24 - 26 cm) met bakpapier. Vet de rand licht in met olie of bakspray.
Meng de zonnebloemolie, eieren, basterdsuiker, melk en vanille extract in een kom en klop een minuutje met een garde.
Roer daarna het zelfrijzende bakmeel, amandelmeel, snufje zout en de specerijen erdoor met een spatel. Het hoeft alleen maar goed gemengd te worden.
Schep het beslag in de springvorm en verdeel gelijkmatig. Leg de pruimen (met de snijkant naar boven) in het beslag en duw ze met je vingers ietsje erin, maar niet helemaal. Bestrooi daarna royaal met amandelschaafsel.
Bak de pruimencake 40 - 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. De cake is klaar als je in het midden een sateprikker steekt en deze er schoon uitkomt. Haal de cake daarna uit de oven en laat ‘m afkoelen op een rooster. Ik zou de eerste punt eten als ‘ie nog een beetje lauwwarm is, zalig!
Notities
Met dit recept maak je 1 cake waar je 12 punten uithaalt.