Zin in een frisse en snelle maaltijdsalade voor een zonnige dag? Maak dan deze orzosalade met citroen, basilicum, broccoli en vega kip.
Gang Salade
Keuken Makkelijk
Trefwoord broccoli, citroen, orzo
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Porties 4personen
Ingrediënten
400grbroccoli, in roosjes
bakolijfolie
zout
300grorzo
1teentjeknoflook, uitgeperst
olijfolie extra vergine
rasp + sap van 1 citroen
10grbasilicumblaadjes, fijngehakt + extra blaadjes voor garnering
zwarte peper
175grvegetarische/vegan kipstukjes
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Bekleed een bakblik met bakpapier en meng hierop de broccoliroosjes met een scheut bakolijfolie en wat zout. Rooster dit 15 minuten in de oven.
Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af in een fijnmazig vergiet. Roer af en toe terwijl de orzo kookt.
Zet de kookpan weer op het vuur en fruit de knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie tot het gaat geuren. Zet het vuur uit en doe de orzo en broccoli in de pan met een scheut olijfolie extra vergine, de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en fijngehakte basilicum. Meng goed en breng verder op smaak met peper en zout. Proef en voeg naar eigen wens nog meer citroensap en/of olijfolie toe.
Bak in de tussentijd de vegetarische kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng naar wens op smaak met zout en peper. Snijd grotere stukken eventueel wat kleiner.
Serveer de orzosalade met de gebakken vegetarische kipstukjes, blaadjes basilicum en eventueel nog wat extra citroenrasp.
Notities
Dit recept is voor 4 personen als maaltijdsalade.
Serveer je de orzosalade liever met echte kip? Dat kan natuurlijk ook, kies dan voor malse kippendijen of eventueel kipfilet.